OVER mij

Eeke Kuiken (1987) woont en werkt in Groningen. Na haar studie Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen startte ze met de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen. Daarnaast heeft zij een masterclass bij Tim Benson in London gevolgd.

Al op jonge leeftijd was Eeke geïnteresseerd in existentiële levensvragen en filosofische onderwerpen. Menselijk gedrag hield haar bezig. In haar portretten is zij op zoek naar iets gevoeligs, een soort
bezieling.

Kenmerkend voor Eeke’s werk is dat zij speelt met onconventionele composities en afsnijdingen, evenals de dikte van de verfhuid en het werken op grote formaten. Ze heeft een herkenbaar handschrift dat zich kenmerkt door een gedurfde, losse toets en grote gebaren, woelig en expressief. In haar onderwerpen zoekt zij schoonheid in kleine, simpele dingen.

Eeke laat zich inspireren door kunstenaars die de mensfiguur op een interessante, onconventionele manier benaderen. Dit is in haar werk te zien aan de groots opgezette portretten waar veel in gebeurd op gebied van kleur en textuur. 

 

 

Klassieke Academie 2015 – 2020

Sterren op het Doek, 2020 – Paul Witteman

Exposities 

  • Galerie Wiek XX 2021

  • Salon van Beresteijn, Veendam, 2021

  • De Nederlandse portretprijs, weekend van het portret, 20 t/m 23 Oktober 2022, Loods 6 Amsterdam 

 


© 2020 Eeke Kuiken